Ik heb geen medicijnen of biologie gestudeerd, dus al mijn meningen/adviezen over ergonomisch werken en een gezonde kantooromgeving komen van mij als een persoon die heeft gewerkt in verschillende kantooromgevingen en zowel met grote als kleine kantoren ervaring heeft.

Aangezien dit onderwerp mij interesseert, lees ik ook veel over dit onderwerp en ik heb ik een website waar ik dit met jullie kan delen. Ik wil het met jullie delen in een makkelijker format, waar je een goed overzicht krijgt en waardoor je begrijpt hoe de verschillende aspecten binnen het ergonomisch denken invloed hebben op de manier waarop je werkt en hoe je je werkruimte kunt verbeteren.

Ik kom uit de vergader-/evenement industrie waar je altijd enkele maanden besteedt om alle aspecten voor te bereiden om de best mogelijke omgeving voor die vergadering/ beurs/evenement te krijgen. Dit bevat dezelfde aspecten als op jouw kantoor: licht, geluid, comfort, voedsel enz. Dus hoewel we veel tijd besteden aan de voorbereiding voor onze klanten, merkte ik dat we vaak vergaten om het te implementeren in ons eigen kantoor, is dat niet grappig? 

Ik ben ook Zweedse, dus ik denk dat ik ben opgegroeid met het ergonomische denken omdat Zweden altijd leider op dit gebied is geweest. 🙂

Ik heb altijd interesse gehad voor de omgevingen waarin ik heb gewerkt en ik breng veel tijd door met het analyseren en nadenken over de positieve en de negatieve aspecten van het betreffende kantoor. Je hebt waarschijnlijk je baan niet gekozen vanwege de omgeving, waarschijnlijk heb je het gekozen vanwege de taken die bij je passen.

Dus je hebt niet echt gekozen voor de kantooromgeving of de collega's waar je het grootste deel van je dag mee doorbrengt, maar er wordt wel van je verwacht dat je absoluut goed presteert in deze omgeving en met deze mensen. Dit is zeker niet gemakkelijk. Hoe kunnen we zorgen voor een werkplek die past bij elk individu die er werkt, ook al hebben we het over verschillende individuen met verschillende achtergronden en verschillende voorkeuren?

Deze website en dit blog zullen niet alleen gaan over ergonomische meubels, maar het zal ook gaan over de kantooromgeving in het algemeen, de samenwerking met collega's, hoe je creativiteit kunt inbrengen, hoe de kleur in het kantoor impact heeft op de werknemers, hoe de grootte van het kantoor van invloed is op de mensen die er werken, hoe geluid verschillende mensen beïnvloedt enz. Ik ben van plan om de website met de tijd uit te breiden, dus zorg ervoor dat je het regelmatig bezoekt om het laatste nieuws te lezen.

Mijn doel met deze website is om JOU aan het denken te zetten over je werkruimte en hoe je het beste in die omgeving met je collega's kunt presteren? Is er iets dat je zelf kunt veranderen? Zo niet, doe dan wat onderzoek en verzamel voorbeelden van wat je zou willen veranderen en geef het door aan het management team. Het is waarschijnlijker dat ze ermee zullen instemmen als je met concrete voorbeelden en ook het financiële plaatje komt.

Dus als je ontevreden bent over iets op je kantoor, bespreek dit dan, omdat niemand anders jouw gedachten kan lezen of kan zien als je pijn in je lichaam voelt als gevolg van het slechte ergonomische denken op het kantoor waar je werkt.

Het is aan jou om ervoor te zorgen dat jij de perfecte aangepaste werkruimte krijgt en alleen als je dat hebt, zul je in staat zijn om absoluut het beste uit jezelf te halen op het gebied van je werk!

Stuur me een bericht